De vanligaste frågorna

Att åka på resa ger ofta upphov till många olika frågor och funderingar. Här har vi samlat frågor och svar som uppkommer regelbundet hos oss.
Behöver jag visum?
Det beror på vilket land du ska till. Som svensk medborgare krävs inte visum till länder inom EU, men till exemplevis Ryssland och USA krävs visum respektive inresetillstånd.
Behöver jag vaccinera mig?
Vanligtvis räcker det med att man ser över sina grundläggande vaccinationer samt kompletterar med vaccination mot hepatit A och hepatit B. Vissa länder kräver dock att man vaccinerat sig mot gula febern för inresa. Läs mer på Vaccinationsguiden för mer information.
Hur länge måste passet vara giltigt?
Det är mycket viktigt att ha ett giltigt pass när du ska resa. De flesta länder vill att passet ska vara giltigt minst sex månader efter hemkomst. Risken är att du blir stoppad på flygplatsen annars!
Se även över giltighetstiden på vapenpasset (om du reser till de länder där vapenpass krävs). Det kan ta tid hos polisen att förnya vapenpasset!
Ska jag ta med vapen eller hyra på plats?
Det beror på land. Vissa länder (t.ex. Tunisien) kräver att du har med ditt egna vapen. Men om du väljer att ta med vapen bör du tänka på vilket flygbolag du väljer. Vissa kräver en hel del dokument för att du ska få ta med ditt vapen!
Behöver jag vara vältränad för att jaga?
Det beror på vilken typ av jakt du är intresserad av. Exempelvis smyg- och vakjakt i Polen har vi klassificerat som ”lätt” och då krävs det inte någon större kraftansträngning. Bergsjakter, som ibexjakt i Spanien, kan dock bli krävande och därmed behöver du åtminstone ha en god grundkondition.
Ska jag ge dricks?
När du bokar en resa med oss så exkluderar vi dricks. Men precis som på alla andra platser i världen är det uppskattat att ge dricks som tack för bra service. Så om du tycker att jakt och service har varit bra så kan du alltid ge dricks till din arrangör/trackers i landet du besöker. Vi kan rekommendera lämpliga nivåer på dricks!
Kan min familj följa med på resan?
Självklart! Även om inte alla i sällskapet aktivt kan delta i jakten så är det definitivt en upplevelse att följa med ut i naturen ändå – både för stora och små. Dessutom anordnar vi alltid resan efter dina specifika önskemål i så stor utsträckning som möjligt, därmed kan vi även planera in familjeaktiviteter utanför jaktturerna om ni önskar.
 
SCI
Aimpoint
Afrikanska kompaniet
Bartek Skrzypczak – through my lens