Jakttyper
Vak- och smygjakt
Antal jaktdagar
10-28
Antal jägare
Från 1 och uppåt
Jaktperiod
Året runt
Svårighetsgrad
Lätt – Svår

Jakt i Etiopien

Etiopien är ett fantastiskt jaktland som framför allt passar den rutinerade- och utomlandsvane jägaren. Uppe i Balebergen jagar vi majestätisk bergsnyala, den anses vara den mest exklusiva av alla antiloper i Afrika. Till kropp och horn är den större än sin kusin i Sydafrika och den finns bara i Etiopien. Uppe i bergen bor vi i tält där Balebergen på sin högsta punkt är 4000 m.ö.h. Jakten kan vara krävande! Här jagar vi också Menelik´s bushbuck, Klipspringer, Bush pig och Abyssinian bohor reedbuck. I Balebergen finns också världens mest sällsynta vargtyp, en rödfärgad variant som till storleken är mindre än vår vanliga varg.

 

 

Nere på savannen i Danakil jagas många åtråvärda antiloper och inte sällan hör vi lejonen ryta i månskenet. Det vilt som du kan skjuta här är Lesser kudu, Abyssinian bushbuck, Beisa oryx, Northern gerenuk, Salt´s dik dik, Soemmering´s gazelle, East African bush duiker, East African Defassa waterbuck, Warthog, Ostrich, Spotted hyena, Hamadryas baboon och olika varianter av schakaler.

 

 

I Jibat-bergen jagar vi Giant forest hog som är något mindre i kroppen men ofta men som oftast har lite längre betar. Abyssinian greater kudu, Northern grant´s gazelle och Eastern savanna buffalo kan också jagas i Etiopen.