Donald i Nunavut

Idag är Donald hemkommen från ett äventyr i Nunavut!

 

Donald är nyss hemkommen från en fantastisk jaktresa på Coral Harbour i Nunavut nordöstra Kanada. Hans resa dit tog ungefär två dagar och väl där välkomnades han av ett fantastiskt väder. Något som inte är är så vanligt i dessa nordliga trakter. Hans två inuitguider, Eric och Jordan, inledde deras dag med en båttur på tre timmar. Tillsammans åkte de rakt ut till havs och mot en ö – som passande nog heter Walrus Island. Varje september så samlas otroligt många valrossar här, vilket innebar att hans jakt inte blev alltför svår.

 

Därefter var det dags för ett par dagars skumpande färd på den enorma tundran. Mil efter mil spanade han efter Caribou. Det fina vädret underlättade hans jakt mycket, just eftersom sikten annars många gånger är usel till följd av regn och dimma. Innan Donalds ankomst hade det regnat i nästan två veckor och många floder gick inte att korsa på grund av den höga vattennivån. Tyvärr innebar detta att flera av de bästa jaktområdena var omöjliga att ta sig till, men tillslut fann han en stor bock av underarten Central Canadian Barren Ground Caribou. Med andra ord fick jakten ett perfekt slut!

 

Att jaga med inuiterna – och efter samma vilt som de jagat för att överleva sedan urminnes tid – var en stor ära för Donald. Det var verkligen med största respekt som han jagat i deras land. Området hyser även en av världens största bestånd av isbjörn och ljudet av  snögässens kacklande hörs nästan överallt. Det kommer Donald sakna.

 

Om ni vill veta mer om jakten uppe i Arktis, hör gärna av er till oss på kontoret!

 

 

Klicka på bilderna nedan för att se mer:

 

Today, Donald came home from an amazing hunting trip in Nunavut, Kanada! The travel time was about two days, but when he was finally there, he was greeted with wonderful weather. Together with his two Inuit guides, Eric and Jordan, he travelled out to the open sea and towards the Walrus Island. While there, he saw many walruses – which resulted in his hunt being rather easy. Next, he spent several days on the Arctic tundra, searching for Caribou. Unfortunately, he could not reach the best hunting areas because of heavy rain earlier this month, but in the end he found the perfect Caribou stag. Overall, he found the experience in Nunavut to be humbling, thrilling and a great honour.

 

If you’re interested in doing the same hunt, please contact the office!