Namibia: Kerstin och Tomas Jonsson

Fantastiska upplevelser med jakt och foto i Namibia. Det var en glädje att vara på Game Transvaals, att vara en del en liten stund i en Namibisk farm. Djuren vi jagat togs tillvara och vi har ätit både oryx, wildebeest och bläsbock. Dagarna går fort och livet kändes avslappnat trots att vi gick upp tidigt, redan 06.30 går vi upp och somnade gott vid 21. Vi gick mellan en och två mil varje dag och sett otroligt mycket djur. En dag såg vi sex majestätiska giraffer. Kudu, Eland, Impala – oändliga upplevelser som vi kommer bära med oss i livet. Vi sköt varsin Eland första dagen då de blivit så många att det skulle skjutas av så det inte blev ont om föda. Blir de för många svälter de ihjäl. Det närmar sig sommar i Namibia och vädret har ändrade sig mycket under tiden. Värmen steg och en vila mitt på dagen gjorde oss alla gott. Att vi levde på en farm, ett lantbruk märktes. De lever i bästa möjliga harmoni med naturen och omvärlden. Vi har ätit citroner och apelsiner som plockats i trädgården, hembakat bröd och ja det mesta är från farmen själv. Men precis som svenska lantbrukare får de kämpa för att få ihop lantbruket. Familjen Heimstädt har gett oss en inblick i livet här nere, vi har lärt oss så otroligt mycket och har verkligen fastnat för Namibia som land. Utbildade jaktguider som både Fani och Klaus är märks tydligt på deras omfattande kunskap om djurlivet och deras erfarna och variationsrika sätt att guida oss under jakt. Jakten har varit god och vi har skjutit Warhol, Bläsbock, springbuck, Blue Wilderbeest och Hartebeest.
.
Några halvdagar har jag enbart fotograferat och det har varierat med vad som kommit fram. Girafferna var en riktig höjdpunkt. Vi besökte även Etosha Nationalpark och passande nog åkte vi in genom ”Andersson Gate” det var nämligen en svensk jägare som en gång i tiden var med och grundade Etosha Nationalpark. Något att vara stolt över tycker jag. Lite foto från vår resa givetvis .. Ja och en ny resa tillbaka är redan på gång!! Naturligtvis blir det William Safaris vi vänder oss till!
..
Kerstin och Tomas Jonsson i Namibia 2015