Kazakstan: Johan Adolfsson

Jag reste med Turkish Airlines den 13/9 2014, landade i Almaty, Kazakhstan, och vapnet var med. Det händer alltför ofta att vapnet blir kvar vid transfer. Tullen gick smidigt och inga problem med vapnet. Därefter väntade ca 7 timmar i bil ut till jaktområdet. Huvudcampen är belägen vid foten av ett berg. Från huvudcampen gav vi oss uppåt med tält och sovsäck i bagaget. Jaktdagarna bestod av ca 4-5 timmars ridning i brant och svår terräng, efter det vandrade vi ca 10 km i mycket brant och svår terräng, upp och ner, fram och tillbaka. En dag red vi 13 timmar och för en som inte är van ryttare så var det otroligt tufft. Temperaturen i september låg på ca 10-15 plus under dagtid samt 2-3 minus på natten. Vi såg mycket vilt såsom Ibex och Sibirisk råbock samt spår av varg. När vi väl hamnade i läge att skjuta var Maral hjorten på ca 300 meter +!  Skottet gick av och hjorten föll ca 500 meter ner i terrängen. Av mina ca 50 jaktresor genom åren var detta helt klart den tuffaste! Men jag fick också en stor belöning. Det var en fantastisk upplevelse och en fin hjort på 15 kg. Allt var välarrangerat! Vill man skjuta en stor Maral hjort så tycker jag Kazakhstan är det enda stället i världen! Snitt-hjort ligger på 14 kg. Av ca 50 jaktresor var detta den tuffaste!
.. 
..Johan Adolfsson i Kazakstan 2014


%d bloggare gillar detta: