Kanada: Per, Thomas, Stefan, Linus och Uffe

Vi var 5 förväntansfulla jägare som i slutet av maj till åkte till Kanada för att jaga björn. Några av oss hade varit på jaktresa tidigare och för någon var det första gången. Jakten och uppehället var hos Clint Larsen i Kispiox Vally BC, resan i övrigt var planerad och administrerad av Williams Safaris. Vi fick uppleva en fantastisk natur med otroliga mängder vilt b.l.a. Vitsvanshjort, Älg, Lo, Cayote, Grizzly, och Svartbjörn för att nämna några. Själva jakten bedrevs på timmervägar i bergen i norr, söder, öster och väster om oss i Kispiox Vally det kändes som oändliga områden fanns tillgängliga. Vi hade bokat en ”Spring Black Bear” jakt där vi alla hade varsin tag på svartbjörn. Med så god vilttillgång som det är i detta område så såg vi mycket Svartbjörnar och hade också många ansmygningar som var spännande och minnesvärda. Det blev en lyckad jakt för oss alla, vi fick skjuta varsin björn och alla björnar var i spannet 5 -7 fot – alltså riktigt stora och utvecklade djur. Den sista Björnen som sköts blev nedlagd sista jaktdagen, Clint och hans guider var mycket måna om att vi alla skulle få/ha chansen och gjorde sitt yttersta för att se till att det blev så. I övrigt blev vi väl omhändertagna och vänligt bemötta av alla. Att under en vecka få uppleva denna vilda natur så nära och att vi alla dessutom kunde åka hem med varsin björn gör att vi är väldigt nöjda med arrangemanget hos Clint och planeringen från Williams. Tack för allt!!
Per, Thomas, Stefan, Linus och Uffe (Björnligan 2015)