Glad 8:e mars!

För någon vecka sedan var Nour El-Refai med i Skavlan, hon är en inspiration för många på flera sätt. För oss på William Safaris, ett företag där majoriteten av ägarna och de anställa är kvinnor, är hon även ett efterföljansvärt exempel.

..

Enligt statistik från Naturvårdsverket fanns det 17 159 kvinnliga jägare i Sverige i december 2013, vilket motsvarar 6% av jägarkåren. Mellan år 1997 och år 2013 ökade antalet kvinnliga jägare med 52,1% och de senaste fem åren var cirka 25% av de som tog jägarexamen kvinnor.

..

En av dessa var alltså Nour, vilket hon även öppet berättar om i Skavlan – trots att jakt är ett kontroversiellt ämne att prata så öppet om. Men det är ett steg i rätt riktning! Ett annat steg man kan ta är att gå med i JAQT, Svenska Jägareförbundets kvinnliga nätverk. De är också en inspiration för oss! https://jagareforbundet.se/jakten/jaqt/

..

Idag den 8 mars är det internationella kvinnodagen, det firar vi med att slå ett slag för alla kvinnor där ute som jagar eller på annat sätt är aktiva inom denna mansdominerade hobby. Såklart slår vi även ett slag för de män som följer med på våra jaktrundor eller kanske preparerar vårt vilt i efterhand.

..

Alla är välkomna i William Safaris jaktlag! Glad 8:e mars från oss!